Motorrijbewijs

Het ultieme gevoel van vrijheid: motorrijden. Je bent sneller dan het andere verkeer en de wegen lijken 2x zo breed. Maar op de motor ben je ook extra kwetsbaar. Daarom neem je motorrijlessen bij Hoek Bouma. Wij zijn net zo gek van motorrijden als jij en helpen je graag op een veilige manier je motorrijbewijs te halen. Onze instructeurs zijn KNMV gediplomeerd, met als doel jou in één keer te laten slagen voor je motorrijbewijs examen.

Categorie A1, A2 of A

Je leeftijd speelt een belangrijke rol wanneer je gaat beginnen met motorrijden. Je leeftijd bepaalt mede de zwaarte van de motor:

  • Tussen 18 en 20 jaar oud mag je het examen afleggen op een lichte motor (minder dan 11kw). Als je slaagt krijg je het rijbewijs A1.
  • Vanaf 20 jaar of minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs A1, kun je het examen afleggen voor de categorie A2 (minder dan 35kw)
    Als je daarna weer twee jaar ervaring hebt opgedaan, kun je afrijden op een motor van onbeperkt motorvermogen (dus vanaf 22 jaar). Bij een goed resultaat ben je in het bezit van rijbewijs A.
  • Ben je 21, 22 of 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15 kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 of als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van het rijbewijs A onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.
  • Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen eerdere motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen voor rijbewijs A.

Ons lesmateriaal is uitstekend!

We rijden met KTM Duke nakedbikes voor alle categorieën. Daarnaast hebben we voor het motorrijbewijs A ook de Yamaha XJ 600. En voor het rijbewijs A2 een Honda CBF 500.

De rijopleiding met de motor start bij ons op een afgesloten terrein. Dat is veilig en rustig.

Motor theorieopleiding

Ook met de theorieopleiding voor de motor helpen we je. We willen graag dat je in één keer slaagt. We geven daarom een theoriecursus voor de motor op een avond door de week. De week daarna ook op een avond, oefenen we de examens in ons theorielokaal. Daarna doe je examen op een datum en tijd die je zelf hebt gereserveerd bij het CBR.

Wil je je inschrijven? Dat kan met ons inschrijfformulier.

Motor praktijkopleiding

De praktijkopleiding voor de motor is verdeeld in twee examens:

  • het examen Voertuigbeheersing (AVB)
  • het examen Verkeersdeelneming (AVD)

Voor het examen voertuigbeheersing oefenen we de verrichtingen op ons afgesloten terrein. We bereiden je op de meest ideale manier voor op je examen. Ook dit examen zal bij het CBR op een afgesloten terrein worden gehouden.

Voor het examen verkeersdeelneming oefenen we op de openbare weg. Één instructeur volgt maximaal 2 leerlingen.

Rijles Purmerend