Scooterrijbewijs / brommerrijbewijs halen

Ben je (bijna) 16 jaar oud? Kom dan je rijbewijs AM voor scooter of brommer halen bij Hoek Bouma in Purmerend. De scooter is een gaaf en ideaal vervoermiddel voor deze leeftijdscategorie, je bent een stuk sneller dan met de fiets. Wel gelden er andere regels wanneer je op een scooter aan het verkeer deelneemt. Daarom krijg je je scooterrijbewijs nadat je bent geslaagd voor een theorie-examen en een praktijkexamen. Tijdens onze rijlessen voor de scooter bereiden we je op beide voor.

Scooter theorieopleiding

Elke maand kun je bij Hoek Bouma de theoriecursus voor het brommerrijbewijs AM volgen. Deze cursus bestaat uit 2 dagen in ons theorielokaal: je krijgt een dag theoriecursus op zaterdag van 8.00 uur tot 15.00 uur. Kort daarop is de examentraining met aansluitend het theorie-examen. Je mag trouwens het theorie-examen deelnemen vanaf 15,5 jaar oud. Wij verzorgen het vervoer naar het CBR. Naast onze cursus leer je natuurlijk ook uit de theorie-boeken en dvd’s. Deze kun je aanschaffen bij ons.

Scooter praktijkopleiding

Vervolgens ga je natuurlijk de weg op. Dit mag vanaf 16 jaar oud. Tijdens onze scooterrijlessen leer je veilig deel te nemen aan het verkeer. Vaak doen we van te voren een intake op ons eigen afgesloten oefenterrein om je niveau in te schatten. Zo kun je zo snel mogelijk op voor het examen. De scooter, helm en beschermende kleding die je nodig hebt tijdens de scooterrijlessen en examen krijg je van ons in bruikleen.

 

Rijles Purmerend