Scooterrijbewijs / brommerrijbewijs halen

Ben je (bijna) 16 jaar oud? Kom dan je rijbewijs AM voor scooter of brommer halen bij Hoek Bouma in Purmerend. De scooter is een gaaf en ideaal vervoermiddel voor deze leeftijdscategorie, je bent een stuk sneller dan met de fiets. Wel gelden er andere regels wanneer je op een scooter aan het verkeer deelneemt. Daarom krijg je je scooterrijbewijs nadat je bent geslaagd voor een theorie-examen en een praktijkexamen. Tijdens onze rijlessen voor de scooter bereiden we je op beide voor.

Scooter theorieopleiding

Elke maand kun je bij Hoek Bouma de theoriecursus voor het brommerrijbewijs AM volgen. De theoriecursus is op zaterdag van 8.00 uur tot 15.00 uur. In de daarop volgende week is de examentraining op een avond. Daarna doe je examen op een datum en tijd die je zelf hebt gereserveerd bij het CBR. Klik hier om de planning van de theorie opleidingen te bekijken. Je mag trouwens het theorie-examen deelnemen vanaf 15,5 jaar oud.

Wil je je inschrijven? Dat kan met ons inschrijfformulier.

Scooter praktijkopleiding

Vervolgens ga je natuurlijk de weg op. Dit mag vanaf 16 jaar oud. Tijdens onze scooterrijlessen leer je veilig deel te nemen aan het verkeer. Vaak doen we van te voren een intake op ons eigen afgesloten oefenterrein om je niveau in te schatten. Zo kun je zo snel mogelijk op voor het examen. De scooter, helm en beschermende kleding die je nodig hebt tijdens de scooterrijlessen en het examen krijg je van ons in bruikleen.

Rijles Purmerend